Thursday, September 6, 2007

Συνταγές μαγειρικής για εκλεκτούς συνδαιτημόνες

Πρωινό (1-4 άτομα, ανάλογα με τα κυβικά τους)

- Λιωμένο βούτυρο φτιαγμένο από πρώην αγελάδα σε φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί
- Κομματάκια καμμένου βερύκοκου ή ροδάκινου για επάλειψη
- Ψητά αυγά (με το τσόφλι) και καπνιστό χοιρομέρι (το καπνιστό με απόλυτα φυσική διεργασία από το διπλανό πρώην δάσος)

Πρόγευμα (1-4 άτομα, ομοίως αναλόγως κυβικών)

-Σάντουιτς με καπνιστή γαλοπούλα (μαζί με τα πούπουλα που δημιουργούν τραγανή κρούστα) και καπνιστό τυρί Ηλείας (νέα Προστατευόμενη ονομασία Προέλευσης)
- Φρουτοσαλάτα με καμμένα φρούτα εποχής και μαύρη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Κυρίως γεύμα (1- 4 άτομα το πολύ)
- Απανθρακωμένο αρνί (που σερβίρεται ολόκληρο στο τραπέζι και μοιράζονται αλυσοπρίονα στους συνδαιτημόνες για εύκολη κοπή του) με τσουρουφλισμένες πατάτες μισογκρεμισμένου φούρνου. Μπαχαρικά προαιρετικά καθότι η φύσις όλη μυρίζει όλα τα μπαχαρικά αυτόν τον καμμένο καιρό.
- Σαλάτα φρεσκοκαμμένων λαχανικών με σως καπνιστού λαδιού, καπνιστού χυμού λεμονιού και γλυκιάς μουστάρδας (όχι κέτσαπ, το κόκκινο στο πιάτο δημιουργεί άσχημους συνειρμούς)
- Επιδόρπιο: Γιαούρτι με καπνιστά σταφύλια και ολόκληρα τσουρουφλισμένα καρύδια περιχειλισμένο με υπολείμματα μελιού από σταχτύ κηρύθρα ή λιωμένο παγωτό μαύρης σοκολάτας με εσσάνς καβουρντισμένου κουκουναριού από ντόπιο απανθρακωμένο πεύκο.

Δείπνο (1-4 άτομα, άντε και 6 αν κάποιοι είναι ήδη χορτάτοι)

-Λευκά περιστέρια ω!γκρατέν (εντυπωσιάζει η ομοιότητα με τα μαύρα κοράκια και τη συνακόλουθη έκπληξη που δοκιμάζουν οι άκακοι συνδαιτημόνες σας) με πρωινούς κολοκυθανθούς γεμιστούς με όλα τα μυρωδικά της καμμένης γης ή
- Πέστροφα ωμή, μαριναρισμένη σε καπνισμένο σκεύος και φιλεταρισμένη με πυρακτωμένο μαχαίρι (το οποίο αφθονεί αυτήν την εποχή σε πολλές περιοχές της χώρας), γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και πατάτες στη χόβολη (επίσης σε αφθονεία σε πολλούς κήπους).

Τα παραπάνω γεύματα συνοδεύονται ευχάριστα με ντόπιο μαύρο κρασί ή απόσταγμα καμμένης φλούδας πρώην σταφυλιών ή πρώην σύκων (κάτι σαν τσίπουρο) με έντονο άρωμα καβουρντισμένου καφέ που επικάθεται ευχάριστα στον κατάμαυρο ουρανίσκο των ευτυχισμένων συνδαιτημόνων σας.

No comments: