Tuesday, December 25, 2007

Meine Krippe

Ήταν να μη γεννηθώ. Τώρα που γεννήθηκα θα με τρώτε στη μάπα κάθε χρόνο, την ίδια μέρα και ώρα. Ας είναι. Να θυμάστε ότι για τον εορτασμό των γεννεθλίων μου σε κάθε σπίτι χρειάζεται μια χάρτινη φάτνη πλαισιωμένη από ένα ταλαιπωρημένο και απορημένο άντρα μετρίου αναστήματος, μια συγκινημένη παρθένα με σκυμμένο κεφάλι, ένα λευκό βρέφος με ύφος σωτήρα, 2-3 αρνιά, ένα γάιδαρο (όχι πόνυ!), μια αγελάδα και ένα πιστό σκύλο. Τα μοντέλα μπορεί να είναι τρισδιάστατα, κατά προτίμηση πλαστικά για περισσότερη αντοχή στο χρόνο (το πλαστικό δεν φθείρεται τόσο εύκολα και ταιριάζει στη διακόσμηση των περισσότερων σπιτιών) ενώ η φάτνη μπορεί να είναι υπό μορφή τρίπτυχου για τη δημιουργία της εντύπωσης προοπτικής.
Εάν θέλετε να δώσετε μια περισσότερο ανατολίτικη ατμόσφαιρα στο σκηνικό, προσθέστε σε κοντινή απόσταση τρεις αξύριστους μάγους καβάλα σε τρεις δικάμπουρες καμήλες και φορτωμένους δώρα. Κατ' εξαίρεση, ο ένας μάγος μπορεί να είναι πιο μελαμψός από τους άλλους αλλά σε καμία περίπτωση νέγρος, μην μας περάσουνε και για Αφρικανούς. Φυσικά δεν θα βάλετε το μελαμψό πρώτο στη σειρά, ας βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους δύο. Προσοχή στα δώρα των μάγων διότι αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι είναι πολύ πιθανόν να πατήσουν ή να παρασύρουν τα δοχεία με τα υγρά (το μύρο αφήνει λεκέ στο μάρμαρο που για να βγει θα χρειαστείτε ένα θαύμα το οποίο δεν γίνεται εύκολα σήμερα), οπότε εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε τις συσκευασίες των δώρων κενές, αλλά τυλιγμένες με μια ωραία κόκκινη κορδέλα ή ένα φιόγκο που χαρίζει στο πακέτο μια μεγαλοπρέπεια κι ας είναι από μέσα κούφιο.
Τέλος, μην παραλείψετε με τίποτα το λαμπερό άστρο. Μπορεί την ημέρα να μην φαίνεται ιδιαίτερα, το βράδυ όμως φωτίζει διακριτικά το διάδρομο του σπιτιού σας και είναι ορατό από τα απέναντι διαμερίσματα έτσι ώστε οι γείτονες να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα είστε στο σπίτι, τι φοράτε, τι τρώτε, τι πίνετε, τι κάνετε και τι λέτε, αν και για αυτό το τελευταίο θα πρέπει ή να είναι πολύ παρατηρητικοί ώστε να διαβάζουν τα χείλη σας ή το αστέρι σας να έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο.
Γενικά πάντως, όπως θα διαπιστώσετε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία για πάρτη μου διότι ως γνωστόν δεν είμαι από αυτούς που εγκρίνουν την πολυτέλεια και τις ανέσεις. Σκεφτείτε απλά και έξυπνα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και θα δείτε ότι από τα πιο ευτελή υλικά φτιάχνεται ο Οίκος μου που μπορεί να σας στεγάσει όλους, ή σχεδόν όλους γιατί δεν γίνεται να αγαπώ τους γκέι, τους μαύρους, τις ανύπαντρες μητέρες, τους βάρβαρους, τους αλλόθρησκους και τους τρελούς. Εξαιρούνται οι πόρνες στις οποίες πρέπει πάντα να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

No comments: